zaterdag 23 oktober 2010

brrrr Herfst.....

Jee, het is alweer ruim een maand terug dat ik heb geblogd, pffff dat mag wel wat vaker haha.
Afgelopen maand hebben we weer leuke dingen gedaan.
Op 10 okt hadden we onze reisgroepreunie uit China, we waren in een grote speeltuin in een bosrijke omgeving.
De piramide van Austerlitz heet het.
We konden lekker wat wandelen in het bos en de piramide was niet zo heel ver, dus daarheen gelopen en met zijn allen lekker bijgekletst op een groot kleed.
Sommige gingen helemaal naat boven toe, Fred had het erover dat het 75? treden waren, en Mika heeft helemaal zelf naar boven geklommen en ook weer naat beneden.
Het was schitterend mooi weer, en het was ook heerlijk om iedereen weer te zien, helaas waren niet alle stellen er, maar volgend jaar is iedereen vast weer van de partij.
Superleuke dag en ontzettende leuk om te zien hoe de kids groeien en al meer een eigen ik ontwikkelen.
Hieronder een collage van de reunie.

Fred zit sinds febr dit jaar op de kolfsport, dat is een west-friese sport en word beoefend op een binnenbaan, met een bal en een kliek, ja dat zegt jullie ws helemaal niets, maar hij vind het erg leuk :)
In de eerste 2 weken van okt waren de Nederlandse Kampioenschappen Kolven, en dat werd dit jaar georganiseerd in ons eigen dorp.
In de eerste week was het NK voor de dames, waar mijn moeder lid van is, en ze sloeg zo goed dat ze dus in de finale terecht kwam, en ze werd uiteindelijk 4de!
Ze hoort nu bij de beste 7 van Nederland! :)
En Fred, die was aspirant kolver, dat ben je tot de NK, en hij sloeg zo goed dat hij dus in de aspirantenfinale terecht kwam, en werd maar liefst 2de!!!
Hij kon 1ste worden, maar helaas had hij een paar punten tekort.
Ik ben zeer trots op mijn lieve moedertje en op mijn allerliefste mannetje.

Mika had vorige week opa en oma ochtend op de psz, dan mogen de opa's en oma's pannenkoeken komen eten op school, het is traditie om dat altijd voor de herfstvakantie te doen.
Dus ik stond op dinsdagavond laat nog pannenkoeken te bakken.... :)
De volgende morgen de magnetron in de auto geladen en ook Mika en de pannenkoeken natuurlijk en voor 1 keer met de auto naar school (we wonen 4 minuten fietsen van school)
Het was een zeer gezellige ochtend met maar liefst 19! opa's en oma's en 12 kids, erg druk, maar juf Claudia had 4 hulpjuffen, en het liep gesmeerd allemaal.
Hieronder een collage van de pannenkoekendag en de 2 finalespelers.Tot slot vorig weekend nog lekker naar Schoorl geweest, paddenstoelen zoeken, nou we hebben ze gevonden hoor!
Overal waar je keek waren er paddenstoelen te bekennen.
Mika ging bijna overal op haar hurkjes zitten om de kaboutertjes te roepen, maarja die kwamen niet, en volgens haar waren ze aan het wandelen omdat het zulk mooi weer was :)
Ik was een foto aan het nemen en ze vroeg, mamma zie jij een kabouter?
Mamma zegt, ja ik zag er 1, maar hij liep weer weg toen hij het fototoestel zag.
Ik vraag aan haar od ze mee wilde kijken door het raampje van het toestel, misschien dat zij er 1 zag.
Ze komt naast me zitten en ze zegt, nee ik zie er ook geen 1 door het raampje.
Mamma zegt, misschien is de kabouter bang geworden van het fototoestel......
Mika gaat staan en roept, kabouter kom maar hoor, je hoeft niet bang te zijn, mamma heeft haar flitser niet aan......
Owow, wat hebben we genoten op dat moment, die kinderlijke onschuld, heerlijk!
Daarna zijn we lekker naar het strand geweest en ze heeft een soort van taart gebakken en in de zandoven gezet, maar we moesten wel tegen iedereen zeggen dat ze het zanddeeg niet mochten pikken, want anders kon zij de volgende keer geen taart meer eten :)
Om de dag af te sluiten hebben we op een bankje een heerlijk patatje gegeten en voor we de 1ste bocht om waren met de auto was ze al in dromenland.
Wat kan het leven toch heerlijk en onbezorgd zijn op sommige dagen!Zo, dit was het weer voor even, Mika heeft nu lekker herfstvakantie.
Een week vol leuke dingen doen, cakejes bakken, knutselen noem maar op.
Dus volgende week weer een leuk berichtje!

Groetjes Bianca.

1 opmerking:

  1. En de beste wensen voor een nieuw jaar en dat het maar net zo creatief mag worden (liefst nog meer natuurlijk!). Ik zie dat je weer heel veel dingen hebt gedaan en gemaakt, leuk hoor, heb er de afgelopen maanden geen tijd voor gehad om kleding voor Lauryn te maken, dus dat moet dit jaar wel weer hoor... Tot gauw!!
    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews